Skoči do osrednje vsebine

S polaganjem cvetja smo se poklonili umrlim pripadnikom policije

Vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije ter Združenja Sever je danes, 30. oktobra 2019, s polaganjem cvetja počastilo spomin na umrle pripadnike policije.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka mag. Melita Šinkovec, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc in direktor Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav ter predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas so se s krajšo spominsko slovesnostjo poklonili v spomin umrlim pripadnikom policije.

Cvetje so položili k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani, ki je posvečen policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog od julija 1991 dalje. V osamosvojitveni vojni za Slovenijo je umrlo šest policistov, ranjenih je bilo 28 pripadnikov policije. Med opravljanjem policijskih nalog po letu 1991 je življenje izgubilo sedem policistov.

Nato so s polaganjem venca k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani počastili spomin vsem padlim v osamosvojitveni vojni za Slovenijo in se skupaj s predstavniki Ministrstva za obrambo, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, veteranskih organizacij in Mestne občine Ljubljana ter svojci umrlih udeležili komemorativne slovesnosti.