Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar z državnim ministrom ZAE Gargashom o razmerah v Siriji in na Zahodnem Balkanu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Zunanji minister dr. Miro Cerar se je na drugi dan obiska v Združenih arabskih emiratih danes v Dubaju srečal z državnim ministrom za zunanje zadeve dr. Anwarjem bin Mohammed Gargashom, s katerim se je pogovarjal o možnostih za nadgradnjo sodelovanja.

Zunanji minister dr. Miro z državnim sekretarjem za zunanje zadeve dr. Anwarjem bin Mohammed Gargashom

1 / 2

“Velik korak naprej predstavlja vzpostavitev slovenskega veleposlaništva v Abu Dhabiju,” je dejal državni minister Gargash.

Minister dr. Cerar je z državnim ministrom Gargashom govoril o pomenu večje povezljivosti med državama, ki vsaka na svojem delu sveta igrata pomembno vlogo. Osrednji del pogovorov je bil namenjen izmenjavi stališč o situaciji na Bližnjem vzhodu in o razmerah na Zahodnem Balkanu.

Govorila sta tudi o Jemnu in pomenu končanja trpljenja civilnega prebivalstva. Minister dr. Cerar je predstavil projekt ITF za razminiranje predelov v Jemnu, kjer so ZAE že pokazali zanimanje za finančno podporo projektu.

“EXPO2020 bo svojevrstna izložba ZAE svetu in priložnost tudi za Slovenijo, da predstavi svoja znanja in sebe kot privlačno turistično destinacijo”, je dejal minister dr. Cerar.

Dopodlne so se na zasedanju 1. komisije za gospodarsko sodelovanje v Abu Dhabiju sestali tudi predstavniki različnih ministrstev iz Slovenije in ZAE ter govorili o projektih za sodelovanje med državama na področju gospodarstva, logistike, znanosti, umetne inteligence.