Skoči do osrednje vsebine

Izjemno uspešna sejemska predstavitev »Stičišča znanosti in gospodarstva«

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Tudi letos se je na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju (MOS), že četrtič, uspešno predstavilo Stičišče znanosti in gospodarstva, projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vodja projekta je Janez Škrlec, ki ga je v petek, 25. oktobra, sprejel minister dr. Jernej Pikalo.

Zahvalil se mu je za izjemno delo, ki ga opravlja v okviru projekta, Janez Škrlec pa je ministru izročil posebno priznanje, ki ga je ministrstvu podelila strokovna komisija Celjskega sejma za celovito predstavitev novih tehnologij in inovacij ter primerov dobre prakse sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom, ki jih prinaša stičišče.

»Na “Stičišču znanosti in gospodarstva” smo letos predstavili več kot 50 visokotehnoloških inovacij,« je ob tej priložnosti dejal Janez Škrlec in poudaril, da gre pri projektu za promocijo dosežkov slovenske znanosti, za predstavitev novih tehnologij in tehnoloških procesov ter za spodbujanje znanosti in gospodarstva ter predstavitev primerov dobrih praks. Stičišče je obenem priložnost za predstavitev novih inženirskih poklicev in izobraževalnih programov. Za sodelovanje v projektu vlada vedno večje zanimanje, vedno večje pa je tudi število predstavljenih visokotehnoloških inovacij. Spodbudno je, da je na sejmu za Stičišče veliko zanimanje dijakov in študentov.

Projekt je dobitnik številnih priznanj tako za celovito predstavitev kot za posamezne inovacije sodelujočih. V štirih letih je bilo stičišču in sodelujočim partnerjem podeljenih več kot 15 priznanj, od tega nekaj zlatih.