Skoči do osrednje vsebine

Orkester Slovenske vojske s solistom Omarjem Naberjem začaral občinstvo Cankarjevega doma

Orkester Slovenske vojske je s solistom Omarjem Naberjem včeraj, 21. oktobra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma premierno izvedel magično orkestracijo Queen – It's a kind of magic. Orkestru je dirigiral Aljoša Deferri.

Orkester Slovenske vojske, pod vodstvom Aljoše Deferrija, in Omar Naber sta nastopila z orkestracijami največjih uspešnic ikoničnega rock banda. Legendarne uspešnice, kot so Somebody To Love, I Want to Break Free, Radio Gaga, Don't Stop Me Now, We Are The Champions, Show Must Go On, I Want It All, We Will Rock You in številne druge, smo slišali v doslej še nikoli izvedenih aranžmajih, napisanih prav za Orkester Slovenske vojske.

Omar Naber je eden od najbolj prepoznavnih glasbenikov mlajše generacije, ki je od svoje prve zmage na Emi leta 2005 nanizal številne hite. Tokrat je Omar stopil v čevlje legendarnega Freddieja Mercuryja, frontmana kultne rock skupine Queen, ki po 25 letih še vedno velja za enega največjih glasbenih legend vseh časov. Orkester Slovenske vojske od leta 1996 združuje akademsko izobražene glasbenice in glasbenike, ki izvajajo zelo raznolik opus. Orkester sodeluje na vseh slovesnih dogodkih Slovenske vojske, od obletnic njenih enot in zapriseg vojakov do državnih proslav in meddržavnih srečanj.

Danes, 22. oktobra, bodo orkestracijo Queen – It's a kind of magic izvedli v Šentjerneju, v soboto, 26. oktobra, v Selnici ob Dravi, v torek, 5. novembra pa v Murski Soboti.

Foto: Bruno Toič