Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj njihove turistične ponudbe

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacij v letih 2020 in 2021, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo danes. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 5,5 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,8 milijona evrov.

Namen razpisa je spodbujanje razvoja turistične ponudbe, spodbujanje digitalnega inoviranja slovenske kulturne dediščine in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma v vodilnih destinacijah v Sloveniji.

Ker želimo, da Slovenija postane vodilna država v Evropi, ki bo s sistematičnim digitalnim inoviranjem kulturne dediščine ustvarila unikatna turistična doživetja so cilji javnega razpisa dvig kakovosti turistične ponudbe vodilnih destinacij slovenskega turizma razvoj novih turističnih produktov, izboljšanje kompetenc zaposlenih na področju gostinstva in turizma ter osredotočenost na ciljne segmente in prednostne trge. Prav tako je ob nadaljnji krepitvi zadovoljstva turistov pomemben tudi dvig konkurenčnosti slovenskega turizma tako na ravni destinacij kot tudi na nacionalni ravni.

Ciljna skupina, kateri so namenjene storitve vodilnih destinacij, so mikro, mala in srednje velika podjetja v posameznih vodilnih destinacijah. S spodbujanjem digitalne promocije in razvoja turističnih produktov, se vzpostavlja poslovno okolje, ki bo podjetjem omogočilo hitrejši nadaljnji razvoj.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.