Skoči do osrednje vsebine

Informacija o Adrii Airways

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih tednih v okviru dogajanj povezanih s stečajem letalske družbe Adria Airways, prejel večje število predlogov rešitev nastale situacije.

Minister je vse predlagatelje pisno seznanil, da ministrstvo nima neposredne pristojnosti za reševanje problematike povezane z družbo Adria, si pa bo v okviru svojih pristojnosti prizadevalo, da bodo cilji proučevanja rešitev usmerjeni v povezljivost Slovenije s preostalim svetom v smislu zagotavljanja konkurenčne poslovno-investicijske in turistično atraktivne destinacije.

Skupaj z nekaterimi sodelavci iz ministrstva  se je v zadnjem obdobju v okviru omenjenih dogajanj srečal z nekdanjimi piloti Adrie (sestanek z dne 25.9.2019) ter z nekaterimi drugimi poznavalci področja, kot na primer s Patrickom Byrnom, direktorjem podjetja Cityjet. Slednjega sestanka, ki je potekal v prostorih MGRT dne 11.10.2019, se je skupaj z ministrom udeležila še državna sekretarka Eva Štravs Podlogar, ki se je glede reševanja problematike, povezane s stečajem Adrie dne  15.10.2019 udeležila tudi sestanka na Lufthansi v Frankfurtu