Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk vrhunskih strokovnjakov OECD na Ministrstvu za javno upravo

Med 14. in 18. oktobrom 2019 se na Ministrstvu za javno upravo mudi delegacija šestih strokovnjakov Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki bo za Slovenijo prvič izdelala celovit pregled digitalne uprave v Republiki Sloveniji. Delegacijo je danes nagovoril tudi državni sekretar Leon Behin.

V svojem uvodnem nagovoru je poudaril, da dajemo v Sloveniji posebno pozornost digitalizaciji. »Našim državljankam in državljanom želimo čim bolj olajšati delo in zagotavljati hitre in dobre storitve,« je povedal in nadaljeval, da »se zelo resno pripravljamo na preobrazbo družbe, ki jo prinaša digitalizacija. Zato nas zelo veseli, da lahko na tem področju sodelujemo s tako ugledno mednarodno organizacijo kot je OECD.«

Za Slovenijo še nikoli ni bil narejen OECD »Digital Government Review.«

Po ocenah državnega sekretarja Behina bo tak celovit pregled izvajanja digitalne uprave s priporočili uglednih strokovnjakov zelo koristen za Slovenijo, saj bomo dobili objektiven pregled sposobnosti za delovanje v svetu, ki je vse bolj digitaliziran. Po besedah Behina imajo državljani visoka pričakovanja, državna uprava pa mora izkoristiti čim več potencialov sodobne tehnologije.

Na osnovi študije bomo na ministrstvu pripravili akcijski načrt za izboljšave. Cilj je s pomočjo potencialov sodobnih digitalnih tehnologij prispevati k blaginji prebivalstva in h konkurenčnosti gospodarstva.