Skoči do osrednje vsebine

Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem, slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Ministrstvo za zunanje zadeve
V Katovicah na Poljskem je bil 15. oktobra 2019 svečano odprt Konzulat Republike Slovenije, na čelu s častnim konzulom Tomazsem Zjawionyjem, sicer predsednikom Zbornice za trgovino in industrijo Katovice. Konzulat s pristojnostjo za Šlezijsko in Malopoljsko vojvodstvo je slovesno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Bilateralna konferenca Slovenija-Poljska o investicijskih potencialih

Odprtje Konzulata in obisk ministra Počivalška je bil povezan s slovensko-poljskim poslovnim forumom, kjer so bili organizirani B2B sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki. Dogodek je potekal ob tesnem sodelovanju med Ministrstvom za zunanje zadeve in Veleposlaništvom RS v Varšavi, kakor tudi Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarsko zbornico Slovenije ter Javno agencijo SPIRIT. V okviru tridnevnega obiska predstavnikov slovenskih podjetij so bili organizirani tudi obiski nekaterih lokalnih podjetij in institucij, v skladu z interesi slovenskih podjetij.

Hkrati je v času obiska v Katovicah potekal 9. Evropski kongres malih in srednjih podjetij, ki je ponudil priložnost za vzpostavitev novih poslovnih povezav in predstavitve poslovnih interesov s predstavniki poljskih podjetij ter iz drugih evropskih držav. Poleg B2B sestankov v sklopu Kongresa so potekali tudi naslednji poslovni dogodki za slovenska podjetja oz. srečanja s tujimi podjetji: neformalno druženje v okviru konference in dogajanju po njem, posebno srečanje s predstavniki madžarske gospodarske delegacije ter srečanje s podjetji iz mesta Gliwice in okolice. Kongresa, ki ga je organizirala Zbornica za trgovino in industrijo iz Katovic, se je udeležilo preko 7.500 posameznikov ter preko 1.000 podjetij in institucij.