Skoči do osrednje vsebine

Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem, slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij

V Katovicah na Poljskem je bil 15. oktobra 2019 svečano odprt Konzulat Republike Slovenije, na čelu s častnim konzulom Tomazsem Zjawionyjem, sicer predsednikom Zbornice za trgovino in industrijo Katovice. Konzulat s pristojnostjo za Šlezijsko in Malopoljsko vojvodstvo je slovesno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Bilateralna konferenca Slovenija-Poljska o investicijskih potencialih

Odprtje Konzulata in obisk ministra Počivalška je bil povezan s slovensko-poljskim poslovnim forumom, kjer so bili organizirani B2B sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki. Dogodek je potekal ob tesnem sodelovanju med Ministrstvom za zunanje zadeve in Veleposlaništvom RS v Varšavi, kakor tudi Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarsko zbornico Slovenije ter Javno agencijo SPIRIT. V okviru tridnevnega obiska predstavnikov slovenskih podjetij so bili organizirani tudi obiski nekaterih lokalnih podjetij in institucij, v skladu z interesi slovenskih podjetij.

Hkrati je v času obiska v Katovicah potekal 9. Evropski kongres malih in srednjih podjetij, ki je ponudil priložnost za vzpostavitev novih poslovnih povezav in predstavitve poslovnih interesov s predstavniki poljskih podjetij ter iz drugih evropskih držav. Poleg B2B sestankov v sklopu Kongresa so potekali tudi naslednji poslovni dogodki za slovenska podjetja oz. srečanja s tujimi podjetji: neformalno druženje v okviru konference in dogajanju po njem, posebno srečanje s predstavniki madžarske gospodarske delegacije ter srečanje s podjetji iz mesta Gliwice in okolice. Kongresa, ki ga je organizirala Zbornica za trgovino in industrijo iz Katovic, se je udeležilo preko 7.500 posameznikov ter preko 1.000 podjetij in institucij.

Iskalnik