Skoči do osrednje vsebine

Sestanek skupine za nadzor strojev AdCo v Ljubljani

Na Tržnem inšpektoratu RS gostimo in predsedujemo sestanku nadzornih organov Evropske Skupnosti za stroje – AdCo stroji v času od 14. do 16. oktobra 2019

Predsedovanje Skupine AdCo stroji je v letu 2019 prevzel predstavnik Tržnega inšpektorata, kar inšpektoratu pomeni veliko priznanje za opravljeno delo na tem področju nadzora na trgu.

Skupino AdCo stroji sestavljajo predstavniki nadzornih organov na področju strojev iz držav članic Evropske Unije. Dvakrat letno na sestankih, ki so v različnih članicah EU, člani AdCo skupine razpravljajo o ugotovitvah nadzora, morebitnih dilemah pri izvajanju, predlogih za skupne akcije nadzora, itd.

Sodelovanje v takšni skupini in deljenje izkušenj nadzora strojev je zato izredno pomembno, saj se ugotovitve in skupni zaključki sestankov skupine tako prenašajo v delo vseh držav članic, ki sodelujejo v skupini.

Sestankov skupine se redno udeležujejo tudi predstavniki direktorata RAST (DG GROWTH) pri Evropski Komisiji, ki na teh sestankih tudi podajajo svoja poročila in člane skupine obveščajo o aktivnostih, ki jih je direktorat DG GROWTH sprejel na področju strojev.

Ponosni smo, da gostimo to pomembno srečanje v Ljubljani v organizaciji Tržnega inšpektorata.