Skoči do osrednje vsebine

Javna dražba najdenih predmetov v Mariboru

Prodajalo se bo 49 predmetov, pretežno gre za najdena kolesa. Izklicne cene od 1 EUR do 35 EUR.
Moško kolo NAKAMURA izklicna cena 10 EUR

Moško kolo NAKAMURA izklicna cena 10 EUR | Avtor: FURS

V sredo, 16. oktobra 2019, ob 10. uri, bo na Finančnem uradu Maribor, na naslovu Tržaška cesta 49, 2000 Maribor, potekala javna dražba najdenih predmetov, ki jih najditelji prinesejo na Policijo, v enem letu pa se ne najde lastnika oz. se ta ne javi. Če po tem obdobju najditelj ne želi pridobiti lastninske pravice, se predmet šteje za opuščenega in postane last države. Finančna uprava RS takšne predmete proda, izkupiček od prodaje pa je prihodek proračuna Republike Slovenije.

Predmeti tokratne dražbe bodo večinoma najdena kolesa, starih že več let, zato so njihove izklicne vrednosti zelo nizke. 

Natančen seznam predmetov javne dražbe s fotografijami ter vse podrobne informacije so objavljene na spletni strani, ogled predmetov javne dražbe pa bo možen pred samo dražbo, v sredo, 16. oktobra 2019, od 8:45 do 10:00 ure, na Finančnem uradu Maribor, na naslovu Tržaška cesta 49, 2000 Maribor.

Postopek javne dražbe bo za udeležence zelo enostaven, saj se bo vse urejalo na samem območju, kjer bo potekala dražba. Dražitelj na javni dražbi najdenih stvari lahko izkaže in evidentira svojo identiteto z osebnim dokumentom na dan javne dražbe že od 8.45 ure naprej. Udeleženec javne dražbe, ki predhodno pri davčnem organu ne evidentira svoje identitete, na javni dražbi ne more dražiti najdenih stvari.

Najboljši ponudnik mora kupnino poravnati takoj na kraju javne dražbe v gotovini (bankovci in kovanci) ali s plačilno kreditno kartico in kupljeno stvar tudi prevzeti.

Več informacij je objavljenih na spletni strani: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/oklic-1-javne-drazbe-najdenih-stvari-3/