Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na CodeWeek 2019 (Teden programiranja)

Teden programiranja (CodeWeek) letos poteka med 5. in 20. oktobrom 2019. Skupaj z Evropsko komisijo smo si evropska ministrstva za izobraževanje zadala cilj, da do leta 2020 v CodeWeek-u sodeluje vsaj 50 % šol v Evropi.

Vsako leto se v Teden programiranja vključi vse več slovenskih šol, zato vas tudi letos vabimo v dejavnosti CodeWeek-a. Želimo spodbuditi učiteljice/je, vzgojiteljice/je in druge strokovne delavke/ce na šolah, da skupaj z učenci in dijaki spoznavate, kako ustvarjalno je lahko programiranje.

Za vse sodelujoče bo tudi letos zagotovljena podpora pri vključevanju. Poleg ambasadorjev CodeWeek-a in koordinatorja dejavnosti (Evropsko šolsko omrežje; www.eun.org) bo letošnje sodelovanje celovito spodbujala tudi skupina učiteljev/ic (»leading teachers«): enostavnejša prijava dogodkov, moduli za usposabljanje učiteljic/ev, ki nimajo izkušenj s programiranjem, primeri vključevanja računalniškega mišljenja in ustvarjalnosti v pouk različnih predmetov, pomoč pri pripravi učnih scenarijev itd.

Edini pogoj za udeležbo je, da dogodek na vaši šoli prijavite prek spletnega mesta codeweek.eu (lahko v slovenščini).

Več o Tednu programiranja 2019 je v prilogi vabila.