Skoči do osrednje vsebine

Hackathon "Moja varnost in mobilnost" znova postregel s kreativnostjo in svežimi idejami

Konec minulega tedna, 5. in 6. oktobra 2019, je v prostorih ABC pospeševalnika v Ljubljani potekal hackathon »Moja varnost in mobilnost«. Dogodek je združil 48 udeležencev, ki so razvijali svoje ideje na teme, ki so bile objavljene v javnem natečaju za izbor idejne zasnove »Moja varnost in mobilnost« , ki ga je objavilo Ministrstvo za javno upravo.

Konkretni namen je bil izdelava idejne zasnove ali prototipa mobilne aplikacije, ki bo nudila dinamične interaktivne storitve s področja varnosti državljanov in mobilnosti. 

V ekipah so se po principu odprtega inoviranja udeleženci pomerili v razvijanju rešitev na naslednje zastavljene izzive: 

  • Izziv 1: Pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna).
  • Izziv 2: Preventivna dejavnost.
  • Izziv 3: Kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna, itd.).
  • Izziv 4: Krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Rešitve je izdelalo in oddalo 10 ekip. Prav vse skupine so bile izjemne, a le šest ekip se je uvrstilo v naslednji krog.

Najboljših šest ekip je bilo naslednjih: ekipa Veverice (Varne točke), ekipa Šveps (Mobilna varnost), ekipa Full in (Kolovarnik), ekipa P7 (Enostavno parkiranje), ekipa Smart Ljubljana (Aplikacija Lucija) in ekipa Gopniki (Carebear).

To je že drugi hacakton, kjer gre za medresorsko sodelovanje, tokrat med Ministrstvom za javno upravo, Policijo, Mestno občino Ljubljana, Tehnološkim parkom Ljubljana d. o. o., ABC pospeševalnikom in tehnološkimi partnerji: Microsoft, IBM (glavna tehnološka partnerja), GDI Ljubljana, Oracle, Xlab in Comtrade.

Zmagovalne ideje šestih ekip in njihove rešitve se bodo v naslednjih štirinajstih dneh tudi pod strokovnim vodstvom dograjevale in pilile. Svoje končne izdelke bodo ekipe predstavile na zaključnem dogodku, ki bo v torek, 22. oktobra 2019, ob 11. uri v prostorih Policijske postaje Ljubljana Moste (Tovarniška 50, Ljubljana). 

Vljudno vabljeni!

Portal odprtih podatkov Slovenije – OPSI
Spletna stran hackathona