Skoči do osrednje vsebine

Hackathon "Moja varnost in mobilnost" znova postregel s kreativnostjo in svežimi idejami

Konec minulega tedna, 5. in 6. oktobra 2019, je v prostorih ABC pospeševalnika v Ljubljani potekal hackathon »Moja varnost in mobilnost«. Dogodek je združil 48 udeležencev, ki so razvijali svoje ideje na teme, ki so bile objavljene v javnem natečaju za izbor idejne zasnove »Moja varnost in mobilnost« , ki ga je objavilo Ministrstvo za javno upravo.

Konkretni namen je bil izdelava idejne zasnove ali prototipa mobilne aplikacije, ki bo nudila dinamične interaktivne storitve s področja varnosti državljanov in mobilnosti. 


V ekipah so se po principu odprtega inoviranja udeleženci pomerili v razvijanju rešitev na naslednje zastavljene izzive: 

- Izziv 1: Pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna).

- Izziv 2: Preventivna dejavnost.

- Izziv 3: Kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna,             trajnostna, itd.).

- Izziv 4: Krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Rešitve je izdelalo in oddalo 10 ekip. Prav vse skupine so bile izjemne, a le šest ekip se je uvrstilo v naslednji krog.

Ocenjevalno komisijo so prepričale rešitve naslednjih ekip: ekipe Šveps, ekipe PC, ekipe Gopniki, ekipe Avto GT, ekipe Veverice, ekipe K9, ekipe P7, ekipe Full Inn, ekipe Smart Way in ekipe Smart LJ.

To je že drugi hacakton, kjer gre za medresorsko sodelovanje, tokrat med Ministrstvom za javno upravo, Policijo, Mestno občino Ljubljana, Tehnološkim parkom Ljubljana d.o.o., ABC pospeševalnikom in tehnološkimi partnerji: Microsoft, IBM (glavna tehnološka partnerja), GDI Ljubljana, Oracle, Xlab in Comtrade.

Zmagovalne ideje šestih ekip in njihove rešitve so bodo v naslednjih štirinajstih dneh tudi pod strokovnim vodstvom dograjevale in pilile. Svoje končne izdelke bodo ekipe predstavile na zaključnem dogodku, ki bo v torek, 22. oktobra 2019 ob 11.00 uri v prostorih Policijske postaje Ljubljana Moste (Tovarniška 50, Ljubljana). 

Vljudno vabljeni!

Portal odprtih podatkov Slovenije – OPSI


Spletna stran hackathona

Iskalnik