Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi v Mariboru in Fakulteti za tehnologijo polimerov

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitvi o finančni podpori za programa »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Fakulteta za tehnologijo polimerov« in »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Univerza v Mariboru«. Skupna višina sredstev, namenjenih za prvi program je 1800 evrov, za drugi pa 142.480 evrov. Evropski socialni sklad v obeh primerih prispeva 80 odstotkov vrednosti.

Namen programov je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini (mednarodna mobilnost) ter posledično povečanje učinka mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela. Študenti bodo poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati in postati bolj samostojni ter samozavestni.

Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Gre za dve v nizu odločitev o podpori, prek katerih je s pomočjo Evropskega socialnega sklada vsako študijsko leto posebej podprta mobilnost študentov na slovenskih univerzah.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.