Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na odprtju novega razvojno-kontrolnega centra v tovarni Krka

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v tovarni zdravil Krka v Novem mestu nagovoril udeležence slavnostnega odprtja razvojno-kontrolnega centra 4. Na Krkini osrednji lokaciji so namreč v teh dneh dokončali nov center, ki po trditvah vodstva podjetja pomeni ključno naložbo za potrebe razvojne dejavnosti in zagotavljanja kakovosti v naslednjih letih. Vrednost naložbe je ocenjena na skoraj 56 milijonov evrov.
Predsednik vlade na odprtju novega razvojno-kontrolnega centra v tovarni Krka

Predsednik vlade na odprtju novega razvojno-kontrolnega centra v tovarni Krka | Avtor: Tamino Petelinšek, STA

1 / 3

Kot je poudaril premier na začetku, je danes velik in pomemben dan za Krko, še en velik mejnik je premaknjen in Krka se bo lahko s tem uspešno razvijala naprej.

Navezal se je na govor predsednika uprave Krke in spomnil, da ima Krka dolgo tradicijo in da je podjetje, ki je vedno vedelo, da boš zaostal za drugimi, če ne vlagaš v razvoj in raziskave. Ob tem je ključna pripadnost podjetju, po čemer je Krka znana. Spomnil je tudi na vsa dosedanja vodstva Krke – z vsakim vodstvom je prišla vizija in vsak, ki je vodil podjetje, se je zavedal, da le s trudom, delom in odgovornostjo pridejo rezultati.

Po besedah predsednika vlade je Krka v celoti vpeta v okolje, v katerem živi. »Novo mesto z okolico bi brez Krke živelo povsem drugače. Krka vlaga v infrastrukturo, Krka spodbuja športnike, Krka se zaveda, da je okolju treba tudi nekaj dati, da ti okolje vrača. To je dodana vrednost Krke – ne le stremljenje za dobičkom, temveč samostojnost in usmerjenost v prihodnost.«

Glede na izrazito izvozno naravnano slovensko gospodarstvo je Krka zagotovo med našimi paradnimi konji, je še poudaril predsednik vlade, ob koncu pa iskreno čestital ob novi pridobitvi in zaželel uspešno delo ter razvoj še naprej.

Ob robu

Krka je eno vodilnih mednarodnih generičnih farmacevtskih podjetij z več kot 12.000 zaposlenimi. V novem 8-etažnem objektu, ki obsega 18.000 m2 uporabne površine, so po vgraditvi sodobne laboratorijske, analizne in tehnološke opreme skoraj podvojili razvojne in kontrolno-analizne zmogljivosti in pomembno nadgradili razvojno-raziskovalno dejavnost, ki je po besedah predstavnikov podjetja srce Krkinega vertikalno integriranega poslovnega modela. Projekt je izpeljal Krkin projektni tim.