Skoči do osrednje vsebine

Minister Rudi Medved sprejel veleposlanika Črne gore

Minister za javno upravo Rudi Medved je sprejel veleposlanika Črne gore N. E. prof. dr. Vujico Lazovića. Sodelovanje med Slovenijo in Črno goro je tradicionalno dobro, sodelovanje na področju javne uprave pa bo poglobljeno s podpisom memoranduma o soglasju prihodnji teden v Ljubljani, sta na srečanju poudarila minister Medved in veleposlanik Lazović.
minister in veleposlanik Črne Gore
1 / 2

Osrednja tema pogovora je bil načrtovani podpis memoranduma, ki naj bi poglobil sodelovanje med ministrstvoma. Minister Rudi Medved in črnogorska ministrica za javno upravo Suzana Pribilović bosta podpisala memorandum ob robu konference ReSPA (Regional School of Public Administration), 2. oktobra 2019, v Ljubljani.

Veleposlanik Lazović je izrazil zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem med ministrstvoma, zadovoljstvo nad visoko ravnjo sodelovanja je izrazil tudi minister Rudi Medved.
V nadaljevanju je črnogorski veleposlanik govoril o reformah javne uprave v Črni gori. Pojasnil je, da želijo uslužbenski sistem narediti še učinkovitejši in da iščejo najboljši možni model reform javne uprave. Po besedah veleposlanika je dobro sodelovanje treba še naprej razvijati tudi na področju digitalizacije uprave, kar je minister Medved z veseljem vzel na znanje.

Minister za javno upravo je veleposlanika seznanil z načrtovanimi reformami plačnega sistema v Sloveniji in v pogovoru podčrtal, »da si želimo fleksibilnejšega in učinkovitejšega sistema, ki bo omogočil delo v javni upravi tudi mladim strokovno - usposobljenim kadrom.«

Nazadnje pa je bil govor o kompetenčnem modelu, ki ga bodo predstavniki Ministrstva za javno upravo RS predstavili na konferenci ReSPA, 2. oktobra 2019, v Ljubljani.