Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Ribič na odprtju Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Državna sekretarka v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) dr. Nevenka Ribič je v Portorožu nagovorila udeležence uradnega odprtja Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2019. Prireditev je označila kot odlično priložnost za srečanje in odprt dialog, kako bolj učinkovito naslavljati skupne izzive, ki jih prinaša skupno morje. »Z makroregionalnim sodelovanjem tlakujemo pot v našo skupno prihodnost in boljši jutri,« je poudarila.
1 / 3

Namen dogodka Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij, ki letos poteka pod sloganom SEA4FUTURE, je povečati ozaveščenost o pomenu morja in obale za kvaliteto življenja vseh ljudi.

Državna sekretarka je izrazila veselje, da pretekle aktivnosti v ožjem in širšem prostoru Jadransko-jonske makroregionalne strategije že rojevajo prve sadove: »Naši službi je bila v preteklosti zaupana kar dvojna podporna vloga zahtevnim makroregionalnim procesom, in sicer s pomočjo strateškega projekta EUSAIR Facility Point in projekta Facility Point Plus. Veseli me, da ste sodelavke in sodelavci stkali tesne stike po celotni Jadransko-jonski regiji. Podpora je že obrodila prve sadove in predstavniki vseh osmih držav ste složno izbrali kar nekaj projektnih idej, soglasno pa predlagali tudi skupne prioritete. To kaže, da trud, kljub včasih na videz počasnim procesom, ni zaman, in da zaupanje raste, tako med institucijami v Sloveniji kot v celotni regiji. Verjamem, da bodo najbolj učinkovite rešitve za skupne izzive našle mesto v ključnih razvojnih dokumentih v regiji.«

V okviru Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij, ki bo potekal med 17. in 28. septembrom na različnih lokacijah slovenske obale, se bodo zvrstili številni dogodki - PROGRAM.