Skoči do osrednje vsebine

Vaše mnenje šteje - posvet Obzorje Evropa

Posvetovanja z zainteresiranimi stranmi in splošno javnostjo o prihajajočem okvirnem programu za raziskave in inovacije (2021-2027) - Obzorju Evropa.

VAŠE MNENJE ŠTEJE! ~ podaljšani roki ~

PODALJŠANI ROKI ZA SPLETNE POSVETE.

V infomracijo: za posvet na temo implementacije Obzorje Evropa, je do sedaj prispelo 15 odgovorov slovenskih državljanov/institucij.

_______________________________________________________________

Posvetovanja z zainteresiranimi stranmi in splošno javnostjo o Obzorju Evropa.

Evropska komisija se pripravlja na naslednji okvirni program za raziskave in inovacije "Obzorje Evropa" (2021 - 2027). V tako imenovanem "postopku sooblikovanja" bodo najpomembnejši izzivi in ​​prednostne naloge za raziskave in inovacije, ki jih financira EU, opredeljeni skupaj, z zainteresiranimi stranmi in splošno javnostjo.

Zainteresirane strani lahko sodelujejo v treh spletnih posvetih in tako prispevajo k oblikovanju naslednjega okvirnega programa – Obzorje Evropa:

  • Strateško načrtovanje – Kateri naj bodo cilji in prednostne naloge v prihodnjem okvirnem program EU za raziskave in inovacije?
  • Implementacija (rok: 4. oktober 2019) - Kakšne praktične predloge imate za celoten razpisni postopek, od delovnega programa do poročanja?
  • Institucionalizirana partnerstva - Kakšna priporočila imate za sedem "institucionaliziranih partnerstev", načrtovanih v Horizon Europe?