Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika Indije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostila predsednika Indije Rama Natha Kovinda in soprogo Savito Kovind.

Po sprejemu z vojaškimi častmi je predsednik Republike Indije položil venec k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Nato sta se indijski in slovenski predsedniški par zadržala v pogovoru na štiri oči, sledili so plenarni pogovori med delegacijama Republike Slovenije in Republike Indije pod vodstvom obeh predsednikov.
V prisotnosti obeh predsednikov in v okviru uradnega obiska je bilo podpisanih več sporazumov oziroma memorandumov.
V okviru uradnega obiska je Gospodarska zbornica Slovenije za člane indijske gospodarske delegacije in predstavnike zainteresiranih slovenskih podjetij pripravila poslovni forum, ki ga sta ga z nagovorom odprla predsednika obeh držav.

Predsednik Republike Slovenije in predsednik Republike Indije sta odkrila tudi klopco prijateljstva, ki bo stala pred sedežem Mednarodnega centra za promocijo podjetji (ICPE) v Parku prijateljstva.

V okviru uradnega obiska indijskega predsednika v Republiki Sloveniji sta predsednik Pahor in gospa Pečar v Predsedniški palači gostila slavnostno večerjo v čast predsedniku Kovindu in soprogi Savito.

sedeča predsednika se pogovarjata pred zastavami v zlatem salonu predsedniške palače

Pogovor predsednika Republike Slovenije in predsednika Indije | Avtor: Daniel Novakovič, STA