Skoči do osrednje vsebine

Predsednik RS je podpisal ukaz o postavitvi izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Hrvaški

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 6. septembra 2019 podpisal ukaz o postavitvi Vojislava Šuca za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Hrvaški.

Vojislav Šuc

Vojislav Šuc je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlen od leta 1991. Trenutno opravlja delo veleposlanika v Direktoratu za mulilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo v Ministrstvu za zunanje zadeve. V preteklosti je bil med drugim izredni in pooblaščeni veleposlanik – vodja Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi, predsednik Sveta za človekove pravice OZN, izredni in pooblaščeni veleposlanik Republike Slovenije v Kraljevini Švedski, Finski, Latviji in Estoniji, generalni konzul Republike Slovenije v New Yorku ter vodja Diplomatskega protokola in Sektorja za Severno in Latinsko Ameriko ter Karibe v Ministrstvu za zunanje zadeve.