Skoči do osrednje vsebine

Minister Simon Zajc otvoril mednarodni obrtni sejem MOS v Celju

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor Simon Zajc je nagovoril udeležence otvoritve že 52. Mednarodnega obrtnega sejma (MOS) 2019. Minister se je tudi sestal z ministrico za ekonomijo Črne Gore, si ogledal sejem in otvoril razstavni prostor LR Kitajske.

Minister je v govoru obrtnikom, podjetnikom in gospodarstvenikom poudaril, da mu je v čast, da kot okoljski minister odpira tradicionalni mednarodni obrtni sejem. Prepričan je, da je krožno gospodarstvo nov razvojni model, ki ob skrbi za okolje omogoča tudi konkurenčnost gospodarstva. »Trajnostna raba virov in energije ter zmanjševanje proizvodnje odpadkov sta se pri podjetjih in občinah, ki to že upoštevajo, izkazali za konkurenčni.«

Da bi obrtniki, podjetniki in gospodarstveniki lažje realizirali investicije, je minister predstavil tudi svoje dejavnosti za odpravljanje zaostankov pri vlaganju vlog in pridobivanju okoljevarstvenih soglasij na Agenciji RS za okolje, ter spremembe lani uveljavljene gradbene zakonodaje, ki je olajšala postopke pri pridobivanju gradbenih dovoljenj.

MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več kot 800 neposrednih in 1400 zastopanih razstavljavcev ter več kot 100.000 obiskovalcev. Razdeljena je na 5 področij: Dom, Tehnika, Turizem, B2B in Plus. Sejem spremljajo tudi predavanja, dogodki in delavnice iz posameznih področij, kjer lahko dobite številne koristne informacije v zvezi z gradnjo doma ali izveste kako ustanoviti podjetje. Letos poteka med 10. in 15. septembrom.

 

Več informacij o sejmu