Skoči do osrednje vsebine

Poklukar zaželel varno pot v šolo prvošolcem na Bledu

Danes, 2. septembra 2019, je minister Boštjan Poklukar obiskal Osnovno šolo prof. dr. Josipa Plemlja na Bledu in se pridružil sprejemu prvošolcev.

Letos je v šolske klopi Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled in podružnična oddelka sedlo 88 prvošolčkov. Na ta pomemben dan je prvošolčke obiskal, pozdravil in jim čestital minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki je bil tudi sam učenec na tej šoli. Vsakemu prvošolcu je podaril plišastega medvedka prometnega policista in jih spomnil, da morajo biti na cesti previdni, da morajo spoštovati prometne predpise, se v avtu pripeti in se pridno učiti. Zaželel jim je, da bi se v šoli dobro počutili, se veliko naučili in jo radi obiskovali.

Čestital je tudi njihovim staršem in učiteljem, ki bodo otroke dnevno vzgajali in jim podajali dragoceno znanje in izkušnje, tudi o prometni varnosti. Poudaril je, da se bomo v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji trudili, da bodo šolske poti varne skozi vse leto in ne le prve šolske dni. Vse to pa nam lahko uspe le, če vsi skupaj poznamo in spoštujemo prometne predpise za večjo varnost v prometu.

Na prvi šolski dan je učence pozdravila Policistka Pika, ki je posebno pozornost namenila prvošolčkom in se jim pridružila na sprejemu ter se z njimi veselila tega pomembnega dne.