Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podprlo vseslovensko javno pobudo Ustavi se!

Ministrica mag. Ksenija Klampfer je podpisala javno pobudo Zaveze Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo, ki Slovenke in Slovence opozarja o posledicah prehitrega tempa življenja in poziva k ukrepanju.

Kot je dejala ministrica ob današnjem podpisu, ki sta se ga udeležili pobudnici in soustvarjalki javne pobude Anja Vogrič in Andreja Verovšek, se »zdi samoumevno, da znamo komunicirati, vendar pri tem pogosto pozabimo, da je komunikacija več kot le izmenjava besed. Dobra komunikacija temelji na zmožnosti, da prisluhnemo, slišimo, da povedano sprejmemo brez sodbe, vprašamo, da bi bolje razumeli in se odzovemo spoštljivo. Predvsem na področju odnosov, sociale in dela, ki jih prednostno pokriva naše ministrstvo, je dvosmerna komunikacija nujni sestavni element, ki se ga dnevno učimo in v njem izpopolnjujemo. Podpiramo javno pobudo Ustavi se, ki opozarja na subtilne in osebne vidike posameznikov, ki pa odločilno vplivajo na klimo v družbi«.

Pobudniki so se s podpisom zavezali, da bodo tudi v prihodnje sledili usmeritvam na področju skrbi za dobrobit ljudi ter nadaljevali z aktivnostmi in udejanjali svoje poslanstvo.