Skoči do osrednje vsebine

Vlada razrešila generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na MORS mag. Aleša Mišmaša in za vršilca dolžnosti na tem položaju imenovala mag. Uroša Zorka

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog za razrešitev mag. Aleša Mišmaša s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo. V skladu z petim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih je minister za obrambo predlagal, da Vlada Republike Slovenije z 31. avgustom 2019 izda odločbo o razrešitvi mag. Aleša Mišmaša s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo.

Vlada je na današnji seji za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo imenovala mag. Uroša Zorka. V skladu z drugim odstavkom 82. člena in devetim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih je minister za obrambo predlagal, da Vlada Republike Slovenije izda odločbo o imenovanju mag. Uroša Zorka za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko v Ministrstvu za obrambo, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.