Skoči do osrednje vsebine

Vlada razrešila generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve na MORS Srečka Zajca in za vršilca dolžnosti na tem položaju imenovala Boštjana Pavlina

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog za razrešitev Srečka Zajca s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve na Ministrstvu za obrambo. V skladu s petim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih lahko funkcionar, pristojen za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije predlaga razrešitev generalnega direktorja v ministrstvu, ne glede na razloge. Minister za obrambo je v skladu s tem predlagal, da Vlada Republike Slovenije z 31. avgustom izda odločbo o razrešitvi Srečka Zajca s položaja direktorja Direktorata za obrambne zadeve.

Vlada je na današnji seji za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve v Ministrstvu za obrambo imenovala Boštjana Pavlina. V skladu z drugim odstavkom 82. člena in devetim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih je minister za obrambo predlagal, da Vlada Republike Slovenije izda odločbo o imenovanju Boštjana Pavlina za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve v Ministrstvu za obrambo, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.