Skoči do osrednje vsebine

Slovenska podjetja bodo začela poslovati preko Amazon Europe v novembru letošnjega leta

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je slovensko javnost v mesecu aprilu že seznanilo, da intenzivno dela na omogočanju poslovanja slovenskih podjetij preko spletne platforme Amazon Europe. Končna rešitev in začetek poslovanja je napovedana za november letošnjega leta.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Kot smo že seznanili slovensko javnost, je nas Amazon seznanil da pričakujejo, da bodo vse potrebne tehnične rešitve urejene v tretjem kvartalu letošnjega leta, s tem pa bo omogočeno poslovanje slovenskih podjetij preko Amazona.

Zadnja informacija s strani Amazona je, da so v tem času bile implementirane potrebne tehnične rešitve in da je trenutno v teku testiranje v tako imenovanemu »weblab-u« in da pričakujejo, da bo rešitev v polnem zagonu nekje v sredini novembra.

MGRT je pozvalo Amazon, da stori vse potrebno, da se v najkrajšem možnem času sprosti poslovanje za slovenska podjetja in o tem redno seznanja MGRT.