Skoči do osrednje vsebine

Minister otvoril nove prostore za rehabilitacijo v Bolnišnici Sežana

Minister za zdravje Aleš Šabeder je obiskal Bolnišnico Sežana, kjer je skupaj z direktorico Silvano Šonc otvoril nov dozidek za potrebe rehabilitacije. Bolnišnica je dobila tudi novo enoto dialize, novo dvigalo ter nov ekološki otok. Investicijo v višini 1,1 mio eur je v celoti financiralo Ministrstvo za zdravje.

Otvoritev prostorov za rehabilitacijo v Bolnišnici Sežana

Minister za zdravje je na otvoritvi poudaril pomen investicije tako za paciente kot tudi za zaposlene in lokalno okolje. »Vaša bolnišnica skrbi za starejše prebivalce iz okoliških krajev, kot tudi ostalih delov Slovenije in zaradi bližine meje tudi s tujine. Lajšate zdravstvene težave in izvajate rehabilitacijo po poškodbah značilnih predvsem, pa ne samo, za starejše prebivalce. Z najnovejšo investicijo ste pridobili večje prostore za podaljšano bolnišnično zdravljenje. S skupnimi prostori za rehabilitacijo se odpravljajo številne ovire pri obravnavi pacientov. Čas, ki ste ga včasih izgubljali zaradi prilagajanja prostorskim stiskam, bo zdaj namenjen delu s pacienti,« je dejal minister.

Ena izmed ključnih točk Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga na ministrstvu za zdravje intenzivno pripravljamo, je tudi oskrba na domu. Bolnišnica Sežana in podobne, so zgled – kako s podaljšanim bolnišničnim zdravljenjem in potem z rehabilitacijo – usposobiti ljudi po nesrečah in poškodbah za samostojno življenje za nekaj let. Minister se je v zaključku zahvalil vsem, ki so sodelovali pri investiciji – tako na ministrstvu za zdravje kot v bolnišnici Sežana in seveda izvajalcem.