Skoči do osrednje vsebine

Javno posvetovanje o izvajanju Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) – Digitalni program v obdobju 2021-2027

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (DG CONNECT) je pričel z javnim posvetovanjem zainteresirane javnosti glede Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) (digitalni program) za sedemletno obdobje 2021-2027 s proračunom 3.000.000.000 EUR.

Vseevropska, zelo visoka zmogljivost, varna in odporna infrastruktura za digitalno povezljivost je osnova za popolnoma delujoč enotni digitalni trg, dostopen vsem državljanom EU, pa tudi za uvajanje naslednje generacije digitalnih storitev. Glede na pomembnost programa za digitalno financiranje IPE za uspeh enotnega digitalnega trga, Evropska Komisija poziva državljane, pravne subjekte in javne organe, da podajo svoje predloge do 11. septembra 2019.

Javno posvetovanje bo Evropski Komisiji v pomoč pri pripravi načrta izvajanja IPE digitalnega programa in pri pripravi prvega večletnega delovnega programa, ki se začne leta 2021. Skupaj s študijo in sestanki z zainteresiranimi stranmi bodo rezultati tega posvetovanja vključeni v konkretne predloge za financiranje, ki jih bo pripravila Komisija.

Povezava na javni posvet zainteresirane javnosti Generalnega direktorata Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (DG CONNECT) 

Dodatne podrobnosti in anketa