Skoči do osrednje vsebine

Digitalna Evropa – Program za digitalno Evropo za obdobje 2021-2027

Evropska komisija je 25. julija 2019 pričela z javnim posvetovanje o predlaganem Programu za digitalno Evropo za obdobje 2021-2027 kot del sooblikovanja Digitalne Evrope.

Evropska komisija si želi z javnim posvetovanjem pridobiti pogled zainteresirane javnosti (tako malih in srednje velikih podjetij, javne uprave na vseh ravneh, raziskovalnih organizacij in akademskih ustanov, nevladnih organizacij in državljanov)  na nenehno digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva, s tem pa želi zagotoviti, da bodo državljani in podjetja ter tudi javni sektor izkoristili prednosti najnovejših digitalnih tehnologij. Komisija načrtuje program, ki bi prinesel naložbe v skupni vrednosti 9,2 milijarde EUR za uvedbo inovativnih digitalnih tehnologij na petih ključnih področjih: superračunalništvo, umetna inteligenca, kibernetska varnost, napredne digitalne spretnosti in zagotavljanje široke uporabe digitalnih tehnologij v celotnem gospodarstvu in družbi z evropskimi trajnostnimi cilji in vrednotami. Cilj programa je izboljšati konkurenčnost Evrope v svetovnem digitalnem gospodarstvu in povečati njeno tehnološko avtonomijo z gradnjo zmogljivosti, testiranjem digitalnih tehnologij in njihovo uporabo.

 Javno posvetovanje je odprto do 25. oktobra 2019.

Javno posvetovanje o predlaganem Programu za digitalno Evropo za obdobje 2021-2027 kot del sooblikovanja Digitalne Evrope.

Dodatne podrobnosti in anketa