Skoči do osrednje vsebine

Predsednik RS je podpisal ukaz o postavitvi izredne in pooblaščene veleposlanice Republike Slovenije v Ljudski republiki Kitajski

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. julija podpisal ukaz o postavitvi mag. Alenke Suhadolnik za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Ljudski republiki Kitajski.

mag. Alenka Suhadolnik

Mag. Alenka Suhadolnik je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlena od leta 1990. Trenutno je generalna direktorica Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo v Ministrstvu za zunanje zadeve. V preteklosti je bila med drugim izredna in pooblaščena veleposlanica Republike Slovenije v Državi Izrael, vodja Sektorja in kasneje v.d. generalne direktorice Direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč v Ministrstvu za zunanje zadeve, generalna konzulka Republike Slovenije v New Yorku, svetovalka na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Londonu, vodja Sektorja za mednarodne odnose v kulturi v Ministrstvu za zunanje zadeve ter vodja Službe za stike z javnostmi v Ministrstvu za zunanje zadeve.