Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka na delovnem obisku v občini Kungota

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
V torek, 30. 7. 2019 je državna sekretarka Eva Štravs Podlogar obiskala občino Kungota, kjer se je srečala z županjo občine Tamaro Šnofl, skupaj pa sta obiskali tudi lokalne turistične produkte.

Državna sekretarka z županjo občine Kungota in predstavnico MGRT

Z županjo Tamaro Šnofl sta se pogovarjali o izjemnih turističnih potencialih v občini, predvsem na področju vinarstva in gastronomije ter novih integralnih turističnih produktih. 

Državna sekretarka je bila navdušena nad vinorodno pokrajino, kakovostno in raznoliko ponudbo turističnih kmetij in vinskih kleti ter poudarila pomen povezovanja na lokalnem, nacionalnem ter čezmejnem sodelovanju. Županji je predstavila predstavila priložnosti vključitve turističnih produktov in lokalnih ponudnikov v nacionalne sheme turizma (zelena shema, okoljski znaki ipd.) možnosti promocije in priložnosti za pridobivanje povratnih in nepovratnih sredstev.

Obiskali sta tudi vinsko klet Ducal, turistično kmetijo Gaube, Dreisibner ter znamenito srce med vinogradi v Svečini.  Obisk je državna sekretarka zaključila v Hiši vin Doppler v Zgornji Kungoti.

Glede na usmeritve slovenskega turizma na podlagi nacionalne Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 Štravs Podlogarjeva ugotavlja, da ima občina Kungota vse potenciale, da postane mednarodno prepoznavna turistična destinacija za 5-zvezdična doživetja.