Skoči do osrednje vsebine

Razpis ERC Starting Grant 2020 za raziskovalce na začetku samostojne kariere

ERC je odprl razpis Starting Grant 2020 z zaključnim rokom 16. oktober 2019. ERC Starting Grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko začenjajo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program.

ERC Starting Grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko začenjajo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program. Prijavitelji morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje. Zgornja finančna in časovna meja projekta sta 1,5 mio EUR za obdobje 5 let. Stroški projekta so s strani ERC kriti v celoti. V posebnih primerih je možno povečanje finančnih sredstev. Prijavitelji so morali prejeti doktorski naziv vsaj 2 ali največ do 7 let pred 1. januarjem 2020. Od prijaviteljev se pričakuje vsaj ena pomembna znanstvena objava prez sodelovanja doktorskega mentorja kot dokaz samostojnega dela. Razpis je odprt za vse, ne glede na nacionalnost ali kraj trenutnega bivanja, je pa potrebno ERC projekt izvajati na instituciji v državi članici EU ali državi, ki je pridružena Obzorju 2020. Pri ponovnem prijavljanju veljajo določene omejitve. ERC raziskovalni projekti so lahko z vseh področij znanosti: naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, ali družboslovja in humanistike.

Razpis je objavljen na spletni strani ERC.

Ministrstvo je 21. junija 2019 organiziralo informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem. Na spletni strani so objavljene predstavitve s tega dogodka.