Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za infrastrukturo obiskala Letališče Edvarda Rusjana Maribor

Ministrica Alenka Bratušek si je ogledala delovanje letališča in se srečala z zaposlenimi ter vodstvom družbe DRI upravljanje investicij, ki po novem upravlja z mariborskim letališčem.

Ministrica Alenka Bratušek je s sodelavci obiskala Letališče Edvarda Rusjana Maribor, ki ga od 18. julija upravlja družba DRI upravljanje investicij, potem ko je dosedanji najemniki, družba SHS, enostransko odpovedal najemno pogodbo.

Kot je povedala, je po današnjem ogledu letališča vesela in žalostna hkrati. "Žalostna zato, ker tako vrhunska infrastruktura že nekaj let sameva. Vesela pa zato, ker smo na ministrstvu za infrastrukturo uspeli zagotoviti, da letališče tudi po zapletih s kitajskim najemnikom obratuje," je dejala in se zahvalila vsem sodelujočim pri tem postopku, ki so uspeli doseči, da je bilo letališče po umiku prejšnjega upravljavca Aerodrom Maribor, ki je od začetka 2017 v posredni lasti kitajskega kapitala, zaprto le en dan.

Poudarila je, da bo letališče v upravljanju DRI najpozneje do konca leta 2020, v vmesnem času pa bo Ministrstvo za infrastrukturo o ministrstvu poiskalo trajno rešitev. "Moramo začeti postopke, ker smo prepričani, da je poiskati pravega koncesionarja edina prava oziroma možna pot. Seveda pa bo preden gremo v razpis za koncesijo, treba rešiti vse izzive, ki so v tem trenutku na mizi," je še dejala ministrica Bratušek.