Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra Poklukarja in generalne direktorice policije Bobnarjeve z izvršnim direktorjem CEPOL Schröderjem

Danes, 24. julija 2019, sta se minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar srečala z izvršnim direktorjem Agencije EU za usposabljanje na področju preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kaznivih dejanj (CEPOL) Detlefom Schröderjem.

Sogovorniki so se strinjali, da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, agencija CEPOL je eden ključnih partnerjev slovenske policije pri zagotavljanju visoke ravni znanja zaposlenih. Kot je izpostavil minister Poklukar, sta izobraževanje in usposabljanje pomemben segment pri nadaljnjem razvoju vsake organizacije, »zato lahko računate na našo podporo agenciji in vam kot izvršnemu direktorju pri prizadevanjih za nadaljnjo krepitev vloge agencije.« Agencija Cepol je izredno pomemben partner slovenske policije, s katero želimo nadaljevati dosedanje tesno sodelovanje. Slovenska policija z agencijo sodeluje predvsem pri izobraževanju in usposabljanju preiskovanja kriminalitete, saj je kar 80 % vseh usposabljanj, ki jih izvede CEPOL, s tega področja.

Izvršni direktor CEPOL Schröder je poudaril, da vlogo agencije vidi v podpori potrebam držav članic, zato želi vzpostaviti tesne stike s partnerji v državah članicah, da bo agencija lahko prisluhnila njihovim potrebam. Izvršni direktor Schröder je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem slovenske policije z agencijo Cepol in se ministru Poklukarju zahvalil za podporo glede krepitve vloge agencije in zagotovitve potrebnih resursov za izvajanje njenih aktivnosti.