Skoči do osrednje vsebine

Poklukar: Nevladne organizacije so naš pomemben partner

Danes, 24. julija 2019, je potekalo drugo delovno srečanje s predstavniki nevladnih organizacij, s katerimi MNZ z organoma v sestavi (Policija in Inšpektorat RS za notranje zadeve) aktivno sodeluje že vrsto let. Gre za nadaljevanje dialoga, saj je konstruktivno sodelovanje z nevladnimi organizacijami ena od prednostnih nalog ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

Današnjega srečanja so se udeležili predstavniki 18 nevladnih organizacij, ki delujejo na različnih področjih, ki vsebinsko sodijo tudi v delokrog MNZ, kot npr. preprečevanje nasilja v družini, področij spolnih zlorab, boja proti trgovini z ljudmi, boja proti drogam, dela s tujci, migracije in mednarodne zaščite.

Kot je poudaril minister Poklukar, so nevladne organizacije naš pomemben partner. Na današnjem srečanju smo pregledali do sedaj opravljeno delo in se pogovorili o ključnih skupnih projektih. Minister Poklukar je odgovoril na odprta vprašanja predstavnikov nevladnih organizacij in prisluhnil njihovim predlogom za še boljše sodelovanje v prihodnje. V nadaljevanju bomo predloge preučili in se o njih pogovorili ob naslednjem delovnem srečanju.