Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za pravosodje sprejela deželnega glavarja Gradiščanske

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je danes sprejela deželnega glavarja Gradiščanske mag. Hansa Petra Doskozila z delegacijo, ki se te dni mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Srečanja se je udeležila tudi državna sekretarka Ministrstva za kulturo mag. Petra Culleto.
1 / 3

Sogovornika sta uvodoma poudarila, da je sodelovanje med Republiko Avstrijo in Republiko Slovenijo na področju pravosodja dobro in učinkovito. Državi vzdržujeta redne bilateralne stike, dobro sodelujemo na področju mednarodne pravne pomoči, kot tudi v okviru Centra za izobraževanje v pravosodju. Ministrica za pravosodje je deželnemu glavarju Gradiščanske predstavila slovenske izkušnje na področju probacije in na področju resocializacije obsojencev ter dodala, da na Ministrstvu za pravosodje pripravljamo spremembo organizacije mreže sodišč ter začenjamo s pripravo strategije pravosodja do leta 2030.


Ministrica Katič in deželni glavar Gradiščanske sta spregovorila tudi o problematiki zagotavljanja uporabe slovenskega jezika na sodiščih na dvojezičnih območjih v Republiki Avstriji.