Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Pivec na obisku v Kočevju in okolici

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je obiskala Kočevje in okolico. Najprej se je srečala z vodstvom podjetja SiDG d.o.o. ter se seznanila z delom družbe in načrti za v prihodnje. Na terenu si je ogledala tudi delo v gozdu, lesno proizvodnjo Snežnik v Kočevski Reki obisk pa je zaključila na Občini Osilnica in ogledom območja okoli pragozda Krokar.

Vodstvo podjetja SiDG je dopoldne ministrico seznanilo z informacijami o podjetju, nalogami, poslovnim izidom, dosežki ter poudarilo njihove glavne cilje za to leto. V nadaljevanju obiska si je ministrica v bližnjem gozdu ogledala delo gozdarjev SiDG s sodobnimi stroji, ki povečujejo učinkovitost gospodarjenja z gozdovi.

Ministrica si je ogledala tudi lesno proizvodnjo Snežnik, katere osnovna dejavnost je  predelava lesa: proizvodnja žaganega lesa, masivnih lepljenih plošč ter biomase (sekanci, žaganje ter lubje). Ministrica dr. Pivec je obiskala tudi Občino Osilnica, obisk pa je zaključila z ogledom predela gozda, ki se nahaja na obrobju pragozda Krokar, kjer se je seznanila s posebnostmi in varovanjem tega naravnega bisera.