Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje v okviru rednih delovnih obiskov v SB Slovenj Gradec

Minister za zdravje se je na današnjem delovnem obisku v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec z vodstvom bolnišnice pogovarjal o poslovanju bolnišnice in novogradnji kirurškega bloka. Govorili so tudi o kadrovskem in prostorskem pomanjkanju ter nujno potrebnih investicijah. Minister za zdravje je danes tudi odobril sanacijski program bolnišnice.

Minister verjame, da bo vodstvo uspešno izvajalo sanacijski program in da bodo sledili trendu zadnjih dveh mesecev ter ob koncu leta uravnoteženo poslovali.

Ob koncu obiska je dejal: "Današnji obisk je bil zelo uspešen in poučen. Ogledali smo si tudi prostore v starem in novem delu bolnišnice. Zavedamo se, da bo treba v naslednjih letih zelo resno razmišljati o zagotovitvi investicijskih sredstev za novo stavbo." Obenem pa poudaril, da predvidena obnova kirurškega bloka potegne za sabo kar precej finančnih sredstev, ki jih bo treba v naslednjih letih zagotoviti, saj v proračunu niso predvidene. K temu pa dodal, da jim ne bo treba čakati še dodatnih 25 let na novo stavbo.