Skoči do osrednje vsebine

Politični direktor Matej Marn na odprtju Afriškega kulturnega centra v Ljubljani

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ob 101. obletnici rojstva Nelsona Mandele, ki jo beležimo danes, se je politični direktor/generalni direktor Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko Matej Marn udeležil odprtja Afriškega kulturnega centra v Ljubljani. Afriški kulturni center je zaživel pod okriljem Zavoda Afriška Vas. Namen delovanja centra je, poleg organizacije kulturnih dogodkov, tudi neformalno ozaveščanje o pomenu multikulturne družbe in spoštljive medkulturne komunikacije.

Politični direktor Matej Marn

PD/GD Matej Marn je pozdravil otvoritev centra in dejal, da je potrebno ohranjati Mandelino zapuščino. Tudi v tej luči si Slovenija prizadeva za spoštovanje človekovih pravic tako doma kot v svetu. Ob tej priložnosti se je PD/GD Marn Zavodu Afriška Vas zahvalil za dosedanje sodelovanje pri organizaciji kulturnega spremljevalnega programa Mednarodne konference Dan Afrike, ki jo Ministrstvo za zunanje zadeve prireja pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja že od leta 2012. Poudaril je, da bo Afriški kulturni center nedvomno prispeval k poglobitvi medkulturnega razumevanja in multikulturnosti slovenske družbe.

Otvoritve so se, med ostalimi, udeležili tudi predstavniki Urada predsednika Republike Slovenije, Ministrstva za zunanje zadeve, Mestne občine Ljubljana in afriške diaspore v Sloveniji.