Skoči do osrednje vsebine

Predsednik RS je podpisal ukaz o postavitvi izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije – vodjo Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Svetu Evrope v Strasbourgu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. julija podpisal ukaz o postavitvi Andreja Slapničarja za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije – vodjo Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Svetu Evrope v Strasbourgu.

Andrej Slapničar

Andrej Slapničar je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlen od leta 1995. Trenutno je izredni in pooblaščeni veleposlanik Republike Slovenije v Francoski republiki, v Kneževini Monako in Kraljevini Maroko s sedežem v Parizu ter pri Organizaciji Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNSECO). V preteklosti je bil med drugim vodja Sektorja za varnostno politiko v Ministrstvu za zunanje zadeve, namestnik stalnega predstavnika v Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri zvezi Nato v Bruslju, namestnik stalnega predstavnika v Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri OVSE na Dunaju ter vodja Oddelka za EVOP, varnost in razoroževanje v Ministrstvu za zunanje zadeve.