Skoči do osrednje vsebine

Minister Rudi Medved na slavnostni prireditvi ob prazniku občine Hrastnik

Minister Rudi Medved se je v sredo, 3. julija 2019, udeležil slavnostne prireditve ob prazniku občine Hrastnik.

Občina Hrastnik praznuje svoj občinski praznik v spomin na gladovno stavko rudarjev leta 1934, s katero so se pogumno borili za boljše življenje, pridružili pa so se jim tudi steklarji in kemičarji.

V sredo, 3. julija 2019 je tako v Delavskem domu potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2019.

Na prireditvi, ki se je je poleg ministra Medveda udeležil tudi predsednik republike Pahor, so organizatorji in gostje pogled usmerili na dosežke tega leta in se zahvalili ljudem, ki so k temu s svojo srčnostjo in uspehi največ pripomogli.

Na osrednji slovesnosti so bila podeljena županova zlata peresa, bronasta in srebrna priznanja Občine Hrastnik ter naziv častni občan.

Naziv častni občan je prejel g. Edvard Večko, ki je dosegal izjemne uspehe v svetu namiznega tenisa. Srebrno priznanje občine so prejele pevke Ženskega pevskega zbora KUD Svoboda Dol pri Hrastniku, ki letos praznujejo okroglo obletnico, bronasto priznanje občine Hrastnik pa Sandi Simončič, predsednik društva Sožitje za svojo dolgoletno delo, ki je bilo usmerjeno predvsem v pomoč drugim ter Lidija Kirn, ki svoje poslanstvo nesebično opravlja preko programa Društva upokojencev Hrastnik.

Poleg njiju so bron v roke prejeli še člani Prosvetnega društva Čeče-Hrastnik, ki letos praznujejo 50 let obstoja in delovanja.

Posebno nagrado županovo zlato pero najboljšim učencem osnovne šole, ki dosežejo izjemne tekmovalne uspehe na republiški ravni ali so se posebno izkazali med osnovnim šolanjem in ga končali s samimi peticami v vseh letih šolanja je župan Marko Funkl podelil Dominiki Zupan, Brini Tomažič, Hani Sarajli in Maji Avbelj.

Župan občine Hrastnik Marko Funkl je ob tem izpostavil: "Danes stopamo po novi poti, poti vizije in razvoja, ki sloni na prav vsakem izmed nas. In le s skupnimi močmi bomo ustvarili prihodnost, kakršno si želimo."

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo!