Skoči do osrednje vsebine

VIDEO: Poslanica ministra dr. Pikala ob zaključku šolskega leta 2018/19

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ob koncu šolskega leta 2018/19 je minister dr. Jernej Pikalo namenil poslanico učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom, učiteljicam in učiteljem, staršem ter ostalim zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, starši, učiteljice in učitelji ter ostali zaposleni v vzgoji in izobraževanju,

ob koncu šolskega leta bi se vam želel zahvaliti in vam obenem zaželeti lepe počitnice. Prav je, da se po trdem in napornem delu tudi odpočijemo. Poletje je tradicionalno tak čas, ko gremo na počitnice in vsi skupaj zaživimo malo drugače, bolj sproščeno.

Želim vam, da bi poletne počitnice dobro izkoristili in se imeli lepo. Da bi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj ter vsega lepega, kar počitnice lahko prinesejo.

Staršem želim, da se, razbremenjeni skrbi za šolo, poveselite s svojimi otroki, si oddahnete in v družinskem krogu posvetite drug drugemu.

Učiteljicam in učiteljem bi se rad zahvalil za še eno šolsko leto, v katerem ste dobro opravili veliko dela. Jeseni nas čakajo novi izzivi in upamo, da tudi kakšne spremembe na bolje. Na ministrstvu se bomo zagotovo trudili v tej smeri. Da bi nam bilo vsem skupaj bolje in da bi bila slovenska šola še naprej tako zelo kakovostna.

Še enkrat hvala vsem. Naj bodo počitnice prijetne in naj ne bodo prekratke.