Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v jugovzhodni regiji

Na dogodkih projekta Rastimo skupaj 2019 ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevamo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik.

Vljudno vas vabimo, da spremljate regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019  v jugovzhodni regij, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.
 
Dogodek bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v Kulturnem centru Semič, Prosvetna ulica 4, 8333 Semič.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks, portal mlad.si ter prispevek strokovnjakinje z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo imeli mladi priložnost zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

PROGRAM:

15.30

UVOD (moderatorka Nina Debevec)

15.35

Uvodni nagovor Anja Fortuna, predsednica MSS

15.40

Pozdravni nagovor – Tin Kampl, direktor URSM

15.45

Nagovor gostitelja - Polona Kambič, županja

15.50

Primeri dobrih praks informiranja in vključevanja mladih (IMP – Nina Bavčar Čargo)

16.00

Predstavitev portala mlad.si (urednica Maja Hostnik)

16.15

Prispevek strokovnjakinje za komuniciranje: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino (Ana Pisar)

16.45

ODMOR

17.00

OKROGLA MIZA IN DELAVNICA (delavnica z udeleženci in predstavitev rezultatov publiki, sledi okrogla miza z župani iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja oziroma v povezavi na predstavitve)

18.30

POGOSTITEV