Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Marko Maver na Blejskem vodnem festivalu podpisal sporazum o prizadevanjih za zagotovitev dostopa do vode

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Državni sekretar Marko Maver je v imenu MOP podpisal sporazum med gospodarstvom, ministrstvi in drugimi akterji o prizadevanjih za uresničitev cilja 6 agende 2030 Združenih narodov za trajnostni razvoj. Zaveza se nanaša na 6. cilj: do leta 2030 moramo vsem zagotovili dostop do vode in sanitarne ureditve ter poskrbeti za trajnostno gospodarjenje z vodnimi viri.

Na Bledu do jutri poteka že 4. Blejski vodni festival (Bled Water Festival), kateri odpira aktualne in nove teme o vodi, vodnih virih, vzdržnem ter krožnem gospodarstvu, deli dobro prakso, na mednarodni ravni povezuje gospodarstvo, stroko in politiko ter nagrajuje inovativne ideje, odlične primere dobre prakse in filme z ekološko noto.

Sporazum so podpisali Zavod BVF (Bled Water Festival), Pivovarna Laško, Petrol, Park Škocjanske jame, Steklarna Hrastnik, Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma Bled, kot podpornika pa MOP ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Več informacij