Skoči do osrednje vsebine

"Business-to-Diplomacy" v podjetju Alpina v Žireh

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes je v organizaciji Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo v sklopu serije dogodkov "Business-to-Diplomacy" (B2D) potekal poslovni dogodek na sedežu podjetja Alpina, d.o.o. v Žireh, ki je bil namenjen predstavnikom tujih diplomatskih predstavništev akreditiranih v Sloveniji – veleposlanikom, ekonomskim svetovalcem in obrambnim oziroma varnostnim atašejem.

Skupinska fotografija | Avtor: Rebeka Snoj

1 / 2

Udeležence so uvodoma nagovorili direktor podjetja Alpina, d.o.o. Gregor Krajnc, župan občine Žiri Janez Žakelj ter generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije Alenka Suhadolnik.

Namen dogodka je bila promocija podjetja, ki želi tudi na tovrsten način okrepiti vezi s tujimi trgi in pokazati svojo poslovno moč. Tako so bili gostom predstavljeni izdelki, proizvodni proces ter poslovanje podjetja. Predstavljeni so bili aktualni dosežki družbe, izvoz, prisotnost na tujih trgih, raziskave in razvoj, inovativni in oblikovalski dosežki idr. Zaključni del obiska je bil namenjen mreženju in neformalnim pogovorom.