Skoči do osrednje vsebine

Drugi dogodek projekta "mlade veleposlanice"

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
V organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve je v Ljubljani potekal drugi dogodek v okviru projekta "mlade veleposlanice". Dijakinjam je bilo tokrat predstavljeno delo Policije in resorja notranjih zadev s poudarkom na aktivnostih varovanja meje in nadzora nad migracijami ter mednarodnega sodelovanja, prav tako pa so se udeleženke projekta pobližje seznanile s slovenskim izobraževalnim sistemom in možnostmi, ki so jim na voljo na njihovi nadaljnji izobraževalni in karierni poti.

V okviru drugega dogodka projekta "mlade veleposlanice" sta dijakinje, skupaj z državno sekretarko Simono Leskovar ter mentoricama, veleposlanicama Natašo Prah in Tanjo Miškovo, na Ministrstvu za notranje zadeve nagovorila minister mag. Boštjan Poklukar in generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar. Minister Poklukar je predstavil delovanje resorja, njegove naloge in največje izzive, medtem ko je generalna direktorica Bobnar, skupaj s sodelavkama s Policije, izpostavila nekatere ključne naloge organa, ki ga vodi, vključno s sodelovanjem predstavnikov Policije v mednarodnih misijah in organizacijah.

V pogovoru na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je minister dr. Jernej Pikalo dijakinje seznanil s številnimi priložnostmi, ki jim jih kot srednješolkam ter prihodnjim študentkam ponuja izobraževalni sistem, vključno z mednarodnimi izmenjavami, pri načrtovanju njihove prihodnje karierne poti.

Dijakinje projekta mlade veleposlanice, ki ga Ministrstvo za zunanje zadeve pod pokroviteljstvom državne sekretarke Leskovar in mentorstvom tujih veleposlanic v Sloveniji izvaja z namenom približevanja vloge in aktivnosti žensk na področju zunanjih zadev, mednarodnih zadev, je nagovorila tudi dr. Anja Kopač, državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade.