Skoči do osrednje vsebine

Vabilo mladim, občinam in mladinskim organizacijam v Jugovzhodni regiji na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019

So mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo? Si mladi želijo spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Pridružite se nam na prvem regijskem dogodek za Jugovzhodno regijo, ki bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v Kulturnem centru Semič, Prosvetna ulica 4, 8333 Semič.

Regijski dogodek bo potekal v okviru projekta Rastimo skupaj 2019, ki ga izvajata Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami. Cilj projekta, ki se letos izvaja že peto zapored, je razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks, portal mlad.si, prispevek strokovnjakinje za komuniciranje. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza na kateri boste imeli mladi priložnost zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

Prosimo, da se na dogodek prijavite prek elektronske prijavnice, ki je dostopna na povezavi https://forms.gle/7fUpunFdghgep2mb6, do ponedeljka, 24. junija 2019.