Skoči do osrednje vsebine

Odkritje carinskega prekrška

Na letališču v Mariboru zasegli skupno 480 steklenic alkoholne pijače višjega cenovnega razreda v skupni vrednosti približno 72.000 evrov.

Odkritje carinskega prekrška

V soboto, 1.6.2019 je bil opravljen carinski pregled tovornega letala, ki je priletelo iz Ukrajine na letališče v Maribor. Posadka letala ni prijavila ničesar, pri pregledu letala pa je bilo na več mestih (pilotska kabina, stranišče, pod ponjavo v tovornem delu) odkrito neprijavljeno blago. Cariniki so naleteli na 354 steklenic z alkoholno pijačo Tequila Don Julijo 1942. Zaradi možnosti odkritja blaga v skritih prostorih letala je bila za pomoč pri pregledu poklicana mobilna ekipa s službenim psom.

Po detajlnem pregledu je bilo odkritih še 126 steklenic, ki so bile skrite v podu letala. Skupno je bilo torej odkritih 480 steklenic po 0,7 litra alkoholne pijače mehiškega porekla višjega cenovnega razreda, ki na trgu v EU dosega maloprodajno ceno okoli 150 evrov na steklenico.

Zaradi storjenega carinskega prekrška je bil zoper pravno osebo in storilca pravne osebe uveden postopek o prekršku. Neprijavljeno in skrito blago je bilo zaseženo.