Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

 • Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija je danes potrdil Program za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027. Minister dr. Aleksander Jevšek je ob tem dejal, da bo program v kratkem uradno posredovan v Bruselj, potem ko so ga v Sloveniji potrdili vsi deležniki.

 • Vlada Republike Slovenije je na današnji seji potrdila Program evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027. Gre za dokument, ki skupaj s sporazumom o partnerstvu - tega sta danes v Ljubljani podpisala minister dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka Elisa Ferreira - predstavlja temelj za črpanje evropskih sredstev v finančni perspektivi 2021–2027, ki se sicer izteče leta 2029.

 • Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka za kohezijo in reforme, Elisa Ferreira sta v Ljubljani podpisala Sporazum o partnerstvu med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo. Z odobritvijo in podpisom sporazuma je Sloveniji odprta pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev v prihodnjem programskem obdobju.

Aktualno

 • Minister Jevšek na forumu v Monoštru: »Sodelovanju med sosedi ni alternative«

  Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksander Jevšek je na Monoštrskem forumu izpostavil pomen čezmejnih (Interreg) programov, ki zagotavljajo temelje za odpravo administrativnih, jezikovnih in drugih ovir, s katerimi se sooča prebivalstvo obmejnega območja.

 • Vzhodna kohezijska regija podprla program evropske kohezijske politike 2021-2027

  Razvojni svet kohezijske regije Vzhodna Slovenija (RS KRVS) je na današnji seji na gradu Rajhenburg v Brestanici sprejel Program za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021 – 2027.

 • Minister Jevšek: Smo v ciljni ravnini s programom kohezijske politike 2021-2027

  Na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes potekala 1. seja Delovne skupine za lokalno samoupravo, v kateri poleg ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksandra Jevška in ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, sodelujejo predstavniki vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin. Glavna tema današnje seje je bila priprava strateških dokumentov za črpanje evropskih sredstev v obdobju 2021–2027.