Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Službi za obrambne priprave in varnost usmerjamo, signiramo, klasificiramo in arhiviramo dokumente, ki so označeni z najvišjimi stopnjami tajnosti.

Ob tem organiziramo izvedbo zaprtih sej vlade in njenih delovnih teles, proučujemo sejno gradivo vlade ter zagotavljamo njegovo usklajenost s poslovnikom vlade.

Skrbimo za pripravo, dopolnjevanje in hranjenje obrambnega načrta vlade in Generalnega sekretariata Vlade RS. Pri tem usmerjamo in usklajujemo izdelavo obrambnih načrtov vladnih služb.

V sodelovanju s Kabinetom generalnega sekretarja vlade pripravljamo predloge ukrepov in aktov, ki jih sprejme generalni sekretar vlade na podlagi predpisov s področja obrambe in varovanja. V ta namen skrbimo za sisteme pristopne kontrole, tehničnega in požarnega varovanja prostorov ter za izvajanje hišnega reda.

Sodelujemo tudi s policijo, ki varuje prostore in objekte Predsedniške oziroma Vladne palače in Kabineta predsednika Vlade RS.