Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Pri elektronskih storitvah zagotavljamo najvišje varnostne standarde na področju varovanja osebnih podatkov

    Ministrstvo za javno upravo kot pristojno ministrstvo za področje državne informatike, pa tudi za področje upravnih enot, strankam upravnih enot in uporabnikom elektronskih storitev zagotavlja najvišje varnostne standarde na področju varovanja osebnih podatkov, zato smo izvajalca storitve UeNaročanje nemudoma pozvali, naj omenjeni sistem spletnega naročanja začasno umakne iz (testne) uporabe in v najkrajšem možnem času preveri in odpravi morebitne zaznane pomanjkljivosti.

  • S Sistemom UeNaročanje do hitrejše obravnave strank in bolj kakovostnih javnih storitev na upravnih enotah

    Ministrstvo za javno upravo je v sodelovanju z upravnimi enotami pripravilo sistem UeNaročanje, ki bo omogočil hitrejšo obravnavo strank na upravnih enotah ter s tem izboljšal kakovost javnih storitev. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pozdravlja posodobljen sistem naročanja strank na upravnih enotah: »Prepričan sem, da bo nov sistem naročanja velika pridobitev za ljudi, saj jim bo prihranil čas, hkrati pa bo preprečil, da bi ljudje čakali v vrstah v ali pred upravnimi enotami,« je na današnji spletni novinarki konferenci povedal minister Koritnik.

  • Organi državne uprave v času med prihajajočimi prazniki pomagamo pri preprečevanju širjenja okužb s COVID-19

    Z namenom preprečevanja širjenja okužb z virusom COVID-19 ter glede na trenutno epidemiološko situacijo je Vlada RS v petek, 17. decembra 2021, sprejela odločitev, da se v času božičnih in novoletnih praznikov, ki deloma sovpadajo tudi s šolskimi počitnicami, to je od vključno 27. decembra 2021 do vključno 31. decembra 2021, dodatno omeji gibanje in zadrževanje javnih uslužbencev v uradnih prostorih organov državne uprave, torej v ministrstvih, organih v njihovi sestavi, vladnih službah in upravnih enotah.